[romana] [english]
Rent a Car Romania
Rent a Car Ieftin
Inchirieri Auto Aeroport Baneasa
Inchirieri Auto Aeroport Otopeni
Inchirieri auto ieftin
Inchirieri masini ieftin


Visa, Mastercard, Amex Logo
 

TERMENI SI CONDITII PENTRU INCHIRIEREA AUTOVEHICULELOR

Va rugam sa cititi cu atentie urmatoarele conditii pentru inchirierea autovehiculelor:

PRETUL CONTRACTULUI INCLUDE:
- TVA 20%;
- km nelimitati pentru durata de inchiriere de minim 4 zile;
- 300 km/zi pentru un contract de inchiriere pe o durata de pana la 3 zile (cost 0,2 EUR /km suplimentar);
- Asigurare de raspundere civila (RCA);
- Asigurare CASCO cu fransiza, sau asigurare CASCO fara fransiza daca ati achizitionat FCI;
- Taxele de transfer la / de la aeroport sau alte adrese, diferite de cea a sediului nostru;
- Rovinieta (taxa de drum).

PRETUL CONTRACTULUI NU INCLUDE:
- Asigurarea soferului, pasagerilor si bunurilor acestora;
- Combustibilul. Va sfatuim sa restituiti vehiculul inchiriat cu rezervorul de combustibil plin si sa pastrati chitanta de la ultima alimentare. Se va aplica o taxa pentru refacerea plinului rezervorului de combustibil daca ati folosit si nu ati inlocuit cantitatea de combustibil furnizata la inceputul contractului de inchiriere. Suma de plata va fi calculata conform pretului mentionat in contractul de inchiriere auto.
- Taxele de autostrada, taxe de trecere poduri sau alte taxe solicitate de autoritatile locale.

CONDITII GENERALE DE INCHIRIERE

La preluarea autovehiculului trebuie sa semnati contractul de inchiriere auto si trebuie sa prezentati actul de identitate si permisul de conducere in original. Va rugam sa retineti ca, potrivit legilor Romaniei, permisul de conducere nu este acceptat ca act de identitate. Permisul de conducere trebuie sa fi fost obtinut de cel putin 1 (un) an (pot aparea exceptii, cu achitarea unui tarif suplimentar). Varsta minima a soferului este de 21 de ani, iar varsta maxima este de 70 ani.

Soferii aditionali trebuie sa fie prezenti la preluarea masinii, sa semneze contractul de inchiriere si sa achite o taxa suplimentara.

Pretul de inchiriere este garantat in EURO. Facturile si chitantele sunt emise in lei. Platile se vor efectua in LEI, cu numerar sau cu card bancar (MASTERCARD, VISA, sau American Express). Plata prin transfer bancar trebuie efectuata cu cel putin o zi inaintea datei de preluare a masinii. Rata de schimb va fi cursul BNR+1% (http://www.bnr.ro) valabil in ziua semnarii contractului. Va rugam sa retineti ca pentru plata cu carduri bancare se adauga un comision de 2%.

La momentul inchirierii garantia va fi blocata pe cardul de credit al unuia dintre soferii (depozitul in numerar, cardurile Maestro, Visa Electron sau cardurile de debit nu sunt intotdeauna acceptate, astfel incat va rugam verificati posibilitatea acceptarii acestor solutii inainte de efectuarea rezervarii). Garantia va fi deblocata dupa terminarea contractului de inchiriere, daca vehiculul este restituit in aceleasi conditii in care a fost inchiriat.

Fransiza retinuta in caz de dauna / accident, dauna totala sau furt total este de maxim valoarea garantiei.
Achizitionarea unei asigurari suplimentare (FCI) poate fi disponibila la un pret suplimentar in scopul reducerii sau eliminarii fransizei aferente politei de asigurare. Asigurarea cu acoperire totala (FCI) va acoperi riscul de accident din vina dvs, precum si riscul de accident/ dauna cu autor necunoscut (in parcare).

Nicio varianta de asigurare nu acopera daune ale geamurilor, rotilor si/sau cauciucurilor, dedesubtul si interiorului vehiculului, manerelor usilor, antenei, cheltuielile de tractare sau daunele cauzate de neglijenta, rea vointa sau indiferent.
Nicio varianta de asigurare nu acopera daune sau accidente care sunt rezultatul unor situatii, cum ar fi conducerea autovehiculului de catre o persoana neautorizata, conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice, neglijenta grava cum ar fi alimentarea cu combustibil necorespunzator, utilizarea incorecta a franei de mana, a ambreiajului sau a cutiei de viteze.
Va rugam sa verificati cu atentie daca autovehiculul inchiriat utilizeaza benzina sau motorina.

Autovehiculele inchiriate nu pot fi utilizate in afara retelei de drumuri nationale (drumuri neasfaltate, drumuri forestiere sau teren accidentat). Costul total al daunelor cauzate de utilizarea vehiculului in afara drumurilor nationale va fi suportat integral de client.

Pentru servicii efectuate in intervalul orar 20:00 - 08:00 sau in zilele de sarbatori legale sau duminica se vor aplica taxe suplimentare.

Se va percepe o penalitate in valoare de 300 EUR in cazul pierderii cheilor autovehiculului, si de 100 EUR in cazul pierderii documentelor.
In majoritatea vehiculelor este INTERZIS FUMATUL, iar acest aspect este precizat in contractul de inchiriere. Clientii care nu respecta interdictia de a fuma in aceste masini, pot suporta o penalizare de 200 EURO, suma necesara pentru acoperirea cheltuielilor de curatare specializata in scopul eliminarii reziduurilor de tutun si mirosului de fum din interiorul vehiculului. Masinile de inchiriat dedicate nefumatorilor, dar in care s-a fumat, vor fi blocate la sediu pentru inspectie si curatare inainte de a se intoarce in sistemul de inchiriere.

Dotarile sau echipamentele optionale (de ex.: portbagaj exterior, scaun copil, sistem de navigatie etc.) sunt furnizate numai la cerere si se taxeaza suplimentar.

Livrarea la / preluarea de la o anumita adresa in Bucuresti si imprejurimi se efectueaza numai la cerere si se taxeaza suplimentar. Livrarea la / preluarea de la o anumita localitate din Romania se taxeaza suplimentar, costul acesteia fiind calculat la cerere, in functie de distanta dintre Bucuresti si respectiva localitate.

Toate inchirierile sunt calculate pe baza de 24 de ore, durata minima de inchiriere fiind 1 zi. Daca ora de restituire a vehiculului este mai tarzie decat ora de preluare, este posibil sa se calculeze suplimentar o jumatate de zi sau o zi completa de inchiriere.

In cazul restituirii autovehiculului mai devreme decat data stabilita, se va recalcula pretul zilnic de inchiriere conform noii perioade, daca este cazul. Diferenta achitata in plus fata de noul pret se va restitui clientului in numerar sau pe card, dupa aplicarea unei penalizari de restituire anticipata de 15 EURO.

Calatoria in afara granitelor Romaniei este permisa cu anumite vehicule. In acest caz este necesara intocmirea unei asigurari suplimentare, costul acesteia fiind calculat la cerere, in functie de tipul autovehiculului si durata deplasarii. De asemenea, valoarea garantiei se va dubla. Tarile de destinatie trebuie comunicate cu cel putin 7 zile inainte de efectuarea calatoriei, iar suplimentul de asigurare trebuie achitat cel mai tarziu cu o zi inainte de iesirea din tara. Nu sunt permise calatoriile in Turcia, Republica Moldova, Ucraina si Albania.
 

2007 - 2016 © Copyright Active Rent a Car Romania. Toate drepturile rezervate.